Alle koffiebonen van Koffie Quin komen van dezelfde koffiestruiken van Finca el Pacayal. Door de verschillende verwerkingsprocessen van de bonen slagen we er toch in om een variëteit in smaken aan te bieden.

 
163631152_2032096540266975_4382114123932880815_n.jpg
 
52513979_399540764146962_3502150688601800704_n.jpg

1. Gewassen koffie (natte methode): de koffiebessen worden na het plukken ontpulpt. Hierbij wordt de boon gescheiden van de schil. De koffiebonen worden enige tijd gefermenteerd en daarna gewassen, zodat al het vruchtvlees verwijderd wordt. Uiteindelijk wordt de koffie gedroogd op de droogbedden. Koffie die volgens deze methode verwerkt wordt, staat bekend om de frisse smaak.

 
 


2. Natural koffie (droge, ongewassen methode): de koffiebessen worden na het plukken ongeveer 6 weken gedroogd in de zon. Tijdens het drogen worden ze regelmatig omgeschept zodat ze gelijkmatig kunnen fermenteren. Tijdens het drogen trekt het vruchtvlees in de boon, en krijgt de koffie een zoete, fruitige en volle smaak.

69240111_2447248885510631_2886155088756211712_n.jpg
 
163573942_1887990844693224_2597899576761960150_n.jpg
 
 

3. Honey processed koffie: de bonen worden eerst ontpulpt, maar niet gewassen. Daardoor blijft er een plakkerig slijmlaagje rond de boon hangen bij het drogen: een honingachtige substantie. Deze levert een iets zoetere koffie op.